Vendula Bičíková



ZŠ Skálova Turnov





Cestu k dětem si našla již v útlém věku při péči o své dva mladší sourozence. Řadu let působila ve skautu, kde pracovala s malými dětmi i dospívajícími. Ráda propojovala napříč střediskem malé i velké formou nácviku divadelních hudebních pohádek. Později i natáčením filmů. Celovečerní film Skauťáci je s oblibou sledován novou generací i dodnes.

Po vystudování 1.st. (spec. DV, TV) na PedF UK v Praze nastoupila na ZŠ Turnov, Skálova, kde působí stále jako třídní učitelka a zároveň 8 let jako vedoucí učitelka odloučeného pracoviště 1.st. Největší radost jí kromě dětí přináší spolupráce se skvělými kolegyněmi na pracovišti a pořádání kulturních aktivit pro školu i veřejnost.

Při výuce ve třídě pracuje s Hejného metodu, programem Začít spolu a prvky waldorfské pedagogiky. Její celoživotní náplní je hudba, hra na hudební nástroje a práce s muzikou při vyučování.

Během MD si dostudovala Waldorfský seminář u Tomáše Zuzáka v Praze. Toto tříleté studium ji dalo velmi mnoho do učitelské praxe. Utvrdila ve svém názoru, že skrze lásku, muziku a další umění si učitel srdce dětí vždy hravě získá.