Adéla Tupá



ZŠ Mníšek pod Brdy





Vystudovala Pedagogickou fakultu - magisterský studijní program - Učitelství pro základní školy na JČU v Českých Budějovicích, obor - Učitelství pro 1. stupeň ZŠ.

Pracuje jako učitelka 1. stupně v programu Začít Spolu na ZŠ Mníšek pod Brdy.

Po profesní stránce se kromě programu Začít spolu zajímá také o matematiku -metodu profesora Hejného, kterou vyučuje ve své momentálně druhé třídě a o program Čtením a psaním ke kritickému myšlení (RWCT), jehož metody využívá ve svých hodinách.

Učit ve třídě Začít spolu a spolupracovat s rodiči je pro ni radost. Vidět spokojené děti, které samy hodnotí svou práci i práci celé skupiny, vymýšlí do hodin přínosné aktivity, plánují spolu s ní centra aktivit, barevné učení a jiné činnosti do hodin, je skvělým zážitkem pro ni i pro rodiče dětí. Těší ji být dětem průvodcem po jejich cestě ke vzdělání.

Spolupracuje s nestátní neziskovou organizací Step by Step ČR, o.p.s, která pomáhá při zavádění inovativních postupů a moderních metod pedagogické práce v prostředí mateřských a základních škol. Působí zde jako junior lektor, spolupracuje na metodické příručce. Zapojila se přes tuto organizaci do projektu Učíme se spolu, který vznikl s cílem zkvalitnit vzdělávání dětí a žáků s ohledem na jejich individuální potřeby. V rámci projektu absolvovala zahraniční stáž v Nizozemí.

O velkých prázdninách pořádá se svou bývalou kolegyní příměstské tábory s různou tematikou. Ví, že je její profesní cesta nekonečná. Neustále je co vylepšovat a v čem se rozvíjet. Vždy říká, že chyba je naše kamarádka.