Martina Hezká



ZŠ Pardubice, Benešovo náměstí 590





„Práce s dětmi mě moc baví, inspiruje, naplňuje a umožňuje mi nejenom můj profesní, ale také osobnostní růst.“

Vystudovala jsem učitelství prvního stupně a v průběhu své praxe jsem zaměření ještě rozšířila o učitelství anglického jazyka pro první stupeň základních škol. Působím jako učitelka na prvním stupni základní školy v Pardubicích.  

Při výuce vycházím z principů vnitřní motivace, sebedůvěry a vlastní zodpovědnosti. Respektuji individuální potřeby všech dětí a zajišťuji tak přirozenou individualizaci výuky. Nejdůležitější pro mě je vytvářet společně s dětmi bezpečné prostředí, kde k sobě všichni přistupují s respektem i důvěrou a každý má možnost projevovat a zvládat své emoce. K tomu mi pomáhá uplatňování nenásilné a nezraňující komunikace. Ve své praxi používám místo známek slovní hodnocení, které vychází ze sebehodnocení každého dítěte.

Od roku 2014 spolupracuji s Katedrou anglistiky a amerikanistiky na Univerzitě Pardubice, kde se podílím na profesní přípravě budoucích učitelů anglického jazyka jako odborník z praxe a mentor reflektovaných praxí. V profesní komunitě jsem lektorkou kurzů dalšího vzdělávání učitelů v oblasti inovativních metod a moderních přístupů, aktivně vystupuji na konferencích a publikuji v odborných časopisech pro učitele.