Tereza Vítková



ZŠ Trojská, Praha 7





Vystudovala jsem učitelství pro 1. stupeň na Pedagogické fakultě Univerzity, Palackého v Olomouci a nyní pracuji jako učitelka 1. stupně na základní škole v Praze Troji. 

Využívám metody třífázového učení E-U-R, formativního hodnocení, RWCT, centra aktivit, učení venku a postupně zavádím metodu CLIL do prvouky nebo výtvarné výchovy. Během roku jezdím na školy v přírodě, organizuji pobytové akce s rodiči, přespávání ve škole a dobročinné akce. 

S dětmi ve škole se snažím navázat partnerský vztah, který je založen na vzájemné důvěře, porozumění a bezpečném prostředí, kde je velký prostor pro otázky, vlastní nápady a individualitu. Věřím, že v každém dítěti je potenciál, přirozená zvědavost, chuť objevovat svět a zažít dobrodružství. Já jako jejich učitelka - průvodkyně je chci podporovat, respektovat, být pro ně laskavým člověkem a ukazovat jim cestu, po které se mohou vydat. 

Ve škole učím nejen své děti ve třídě, ale i novou informatiku napříč ročníky. Odpoledne vedu kroužek Holky Roboťačky. Své poznatky sdílím s kolegy na sociálních sítích (@pancelka_na_cestach) nebo na webinářích pro Učitelnici, kde jsem i autorkou mnoha materiálů do výuky. 

Ráda cestuji, poznávám nová místa, toulám se přírodou se svým psem, čtu (nejen) odbornou literaturu, ale především dětské knížky a stále se učím nové věci. 

Odkaz na videomedailonek