Magdalena Málková



ZŠ Prosperity, Nová Ves u Kolína





Magdalena Málková se k učitelství dostala až později, kdy ve čtyřiceti letech vystudovala obor Učitelství pro 1. stupeň základní školy na Pedf UK. Do té doby pracovala v zahraničních firmách jako nákupčí. Stála u zrodu webu Dětské stránky a od tvorby pro děti už byl kousek k pedagogice. Absolvovala kurz pro lektory komunitního individualizovaného vzdělávání, kurzy Montessori pedagogiky, systému Začít spolu, kritického myšlení, integrované tematické výuky, kurzy školní legislativy a další. Věděla, že chce učit trochu jinak…

Během studií se dostala k Hejného metodě a ta ji natolik zaujala, že se stala její lektorkou a pak i tutorkou. Spolupracuje se společností H-mat i v dalších projektech, je členkou týmu MŠ v Hejného metodě, týmu pro malotřídní školy, je spoluautorkou Příručky pro MŠ v Hejného metodě.

Od roku 2019 je členkou Národního kabinetu matematiky a jejích aplikací. Pro SYPO vedla v tandemu několik webinářů na matematická témata.
V roce 2020 působila jako učitelka matematiky v pořadu České televize Učítelka.

Jako autorka spolupracuje s vydavatelstvím Jiné knihy a Učitelnice, pro nakladatelství Portál napsala knihu Hrátky s písmenky, čísly a obrázky. Vedla webináře na téma kreativní myšlení nebo spolupráce rodiny a školy, s Markem Adlerem natočila podcast v Mozaice vzdělávání.

Zkušenosti z výuky má z malotřídní školy, pracovala i jako učitelka v MŠ Montessori, jeden rok působila jako učitelka a zřizovatelka ve škole Jedna radost v Poděbradech, od roku 2015 pracuje jako spoluzřizovatelka a učitelka v ZŠ Prosperity, kde učí malotřídně na druhém a prvním stupni.

Od září 2021 spolupracuje s Krajánkem ve světě, kde učí online české děti žijící v zahraničí.

Ráda pro své žáky tvoří výukové integrované tematické celky, má ráda učení v souvislostech a má za to, že děti se naučí nejvíc v podnětném a bezpečném prostředí. Své žáky se snaží poznat, vědět o nich co nejvíce a zohlednit jejich osobnost pro maximální rozvoj jejich znalostí a dovedností.

Ráda cestuje, čte, chodí za kulturou a má ráda dobré lidi a dobré víno. Její motto je: "Dělej vše tak, jak nejlépe umíš."

 

 

Odkaz na videomedailonek