Natália Marta Balogová



Open Gate gymnázium a ZŠ, Babice





Pracuje ve škole Open Gate, Gymnázium a základní škola s.r.o., v Babicích, kde vyučuje předměty Matematika, Přírodní vědy a v programu IB také IB Mathematics a IB Environmental Systems and Societies (IB ESS).

Jako koordinátorka podpory rozvoje talentu a nadání, a ve spolupráci s kolegy ve školním poradenském centru, vypracovala model podpory rozvoje talentu a nadání, který se realizuje prostřednictvím sítě podpory talentu a nadání. V této síti se celostně propojuje školní výuka, školní koleje a mimoškolní aktivity. Model navíc zahrnuje systematickou péči a podporu pro pedagogy tak, aby cílená podpora rozvoje talentu, nadání a motivace studentů, byla efektivní.

Marta Natália je po celou dobu své praxe třídní učitelkou a je vedoucí oddělení přírodních věd. Právě vědy, matematika, biologie a environmentální disciplína IB ESS, jsou východiskem jejího holistického přístupu k personalizovanému vzdělávání dětí i starších studentů. Zaváděním inovativní metodiky, uplatňováním praktické badatelské metody a prostřednictvím na míru šité péče, povzbuzuje studenty všech věkových kategorií, k převzetí zodpovědnosti za své vlastní a celoživotní vzdělávání.

Váží si a hledá možnosti spolupráce s inspirativními pedagogy u nás doma i v zahraničí, a i proto navštívila World Literacy Summit, navázala spolupráci s Jane Goodall’s Institut, s Asociací pro mládež vědu a techniku – Amavet ČR a s dalšími odbornými vědeckými institucemi a vysokými školami v ČR. Organizovala školní environmentální konference, podílela se na zavádění technologických a environmentálních akademických klubů na škole. Spolu s kolegy v oddělení přírodních věd organizovala studentské výstavy vědeckých projektů, Veletrhy vědy, environmentální přednášky, dílny praktických činností a charitativní akce. Propojuje studenty a odborníky interdisciplinárně a multikulturně. Prostřednictvím kvalitního vzdělání rozvíjí kritické myšlení studentů a vede studenty k respektu k přírodě, environmentálně zodpovědnému životnímu stylu a k lidskosti.