Pavlína Loňková



ZŠ Labyrinth, Brno





Odkaz na videomedailonek

Učitelství pro 1. stupeň vystudovala na PdF Ostravské univerzity. Učila na malotřídce i na velké základní škole, od roku 2019 je členkou týmu fakultní a laboratorní základní školy Labyrinth v Brně, kde působí jako třídní učitelka, interní mentorka, metodik pro 1. stupeň a také v rozšířeném vedení školy. Je certifikovanou Učitelkou RWCT, pedagogickým konzultantem v projektu Pomáháme školám k úspěchu, spolupracuje s Google EDU Group ČR, pracuje jako lektor a dobrovolník pro Česko.Digital v sekci webinářů Učíme nanečisto a nejen jako Apple Professional Development Trainer pomáhala učitelům zavádět technologie do výuky. Před lety založila Pančelčino.cz, je členkou Učitelské platformy a spravuje FB komunitu Formativní hodnocení v praxi.

Při práci s dětmi i dospělými je pro ni zásadní příjemná atmosféra a bezpečné prostředí. U svých žáků se snaží podporovat zodpovědnost za vlastní učení i chování, rozvíjet dobré vztahy ve třídě a využívat formativní hodnocení jako podporu pro další učení. Ráda by tu poděkovala kamarádům, kolegům, svým učitelům a žákům. To díky nim se učí nebát se změn, hodně (si) klást otázky a přiznávat si vlastní přešlapy. A taky sdílet inspiraci.

Relax ráda hledá v lese, s přáteli, s audioknihou v uších, mezi řádky i v hudbě Freddieho Mercuryho. Od konce roku 2020, kdy lékaři diagnostikovali jejímu synovci spinální svalovou atrofii, pomáhá spolku Šance pro Štefánka.cz získávat podporu a prostředky na náklady spojené s léčbou této nemoci.